top of page

Diodelaserbehandeling

Hoe verloopt een behandeling met de diodelaser?

 

 • eerst scheren we de te behandelen zone.

 • vervolgens wordt het gebied afgetekend.

 • waarna we een specifieke coolinggel aanbrengen.

 • tijdens de behandeling dragen zowel behandelaar als cliënt uit voorzorg een speciale laserbril.

 • de behandelingsduur is afhankelijk van de grootte en de beharing van de zone (vb: bovenlip ca. 2min, benen of rug ca. 40min).

Zijn de resulaten definitief?

 

Ja, u mag een permanente vermindering van de beharing verwachten tot maximum 80 à 90%.  Het aantal behandelingen dat nodig is om tot dit resultaat te komen is, zoals reeds eerder vermeld, afhankelijk van tal van factoren.  Zoals daar zijn:  het lichaamsgebied, de haargroei, het huidtype en de haarkleur.  Ook hormonale veranderingen in het lichaam hebben hierop hun invloed.  Zo kunnen donshaartjes veranderen in dikke haren.  Een proces waaraan de laserbehandeling niets kan doen.  Verkeert u in een onstabiele hormonale fase.  Dan heeft u waarschijnlijk meerdere behandelingen nodig.  Raadpleeg hiervoor uw arts!
Hormonale evoluties kunnen na jaren nieuwe haartjes tevoorschijn brengen.  Een onderhoudsbeurt of nabehandeling is dan aan te raden.

Logo SENZA CAPELLI.jpg

Hoe groeit haar?

 

 • Haarfollikels ontwikkelen zich door een complexe serie van activiteiten in de huid. Interessant is dat niet alle haren tegelijkertijd groeien. Eigenlijk maakt de groei verschillende fasen door:

 • Actieve fase (groeifase): van alle haren op het lichaam zijn er ongeveer 85% in deze fase. In deze fase is pigment aanwezig rond de haarwortel.

 • Slaapfase of (catagene fase) periode van 2 weken waarbij een actief haar overgaat in de rustfase, het haar stopt met groeien. 4% van de haren verkeert in deze fase.

 • Rustfase of (telogene fase) Periode van ongeveer 6 weken en na deze periode zullen de haren er uitvallen en start een nieuwe actieve fase of groeifase. .

 

De tijd die elke fase neemt is afhankelijk van diverse factoren, waaronder het lichaams gebied.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

 

De diodelaser verstoort het haargroeipatroon in de actieve fase (ca. 20%).  Omdat niet alle haartjes gelijktijdig deze groeifase bereiken zijn meerdere behandelingen nodig om alle haren in de te behandelen zone te vernietigen.
Gemiddeld dient men rekening te houden met 5 à 8 behandelingen voor dames.  En 6 à 12 behandelingen voor heren.  Dit is afhankelijk van het type huid en haar (kleur en diepte).  
De eerste 3 behandelingen gebeuren met een pauze van 4 tot 8 weken.  Verdere behandelingen met pauzes van 6 à 12 weken. 

 

Wat gebeurt er na de behandeling?

 

Een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied lichtjes rood en gevoelig worden. Dit is een reactie op de hitte die de laser in de huid gebracht heeft, deze reactie verdwijnt snel. Na de behandeling wordt er een verkoelende en verzachtende crème aangebracht. Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor pigmentverstoring is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyper- of hypopigmentaties optreden, deze herstellen zich altijd weer vanzelf.

Wie kan met de diodelaser behandeld worden?

 

De diodelaser is zowel op lichte als donkere huidtypes efficiënt.
Laserontharing werkt het beste op dik, sterk gepigmenteerd haar (bv. bruin en zwart). Lichte donshaartjes, harde witte, grijze of koperachtige haren zijn moeilijker te behandelen omdat zij weinig of geen pigment bevatten.

Welke punten moet ik in acht nemen alvorens te starten met de behandeling?

 

 • de te behandelen plaats 3 tot 6 weken niet meer blootstellen aan zonlicht.

 • bij afspraak de huid vrij te houden van maquillage, oliën en/of deodorant.

 • 2 weken voor de opstart het gebruik van bruinversnellers of ‘bruinen zonder zon’ stop te zetten.

 • 6 weken voor de 1ste laserbehandeling niet meer te epileren, te plukken of te harsen.  Het haar moet minimum een lengte hebben van 2 à 3 mm.

 • bij inname van zware vitamine A preparaten (Roacutan) of cortisonen op lange termijn wordt laserontharen afgeraden.

 • accute acnéhuid wordt niet behandeld.

 • personen met chronische herpes (enkel bij behandelingen van bovenlip of kin) dienen 1 week voor het opstarten een preventieve crème te gebruiken (vb: Zovirax).

 • huid die behandeld werd met chemische peelings, glycozuur, CO2-laser, medische dermabrasie, … dient 6 tot 9 maanden te wachten vooraleer de behandeling op te starten.

 • zwangerschap.

 • bij gebruik van bepaalde medicatie kan een reactie ontstaan. Meld dit voor de behandeling.

Is de diodelaser veilig?

 

Ja.  De laserinstellingen zijn zeer nauwkeurig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen.  De gekoelde kop is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls af te koelen.  Uitgebreide klinische studies tonen aan dat de diodelaser als ‘enige’ ontharingslaser van de FDA (Food and Drug Administration) de term ‘ definitieve haarverwijdering’ mag dragen.  De Milesman diodelaser is voorzien van alle wettelijke certificaten voor gebruik in veiligheid (CE 0120, DIN EN ISO 9001:2000 en DIN EN ISO 13485:2003). 
Veel schoonheidsinstituten werken met breed spectrumlicht zoals IPL of VPL.  Een lichtspectrum waarvan een groot percentage nutteloos en schadelijk is.  De energiewaarden van deze toestellen liggen een stuk lager dan bij de diodelaser.  
Resultaat!  Minder efficiënt en een groter aantal behandelingen.Door afwezigheid van de gekoelde kop voelen de behandelingen pijnlijker aan.
De Milesman diodelaser is doeltreffend, wordt bediend door goed geschoold personeel en verwijdert haartjes die een IPL of VPL niet aan kan.

 

bottom of page